Ultraflex-ortoosit

Ultraflex valmistetaan lähes aina yksilöllisesti kipsimallin mukaan ja se tarjoaa komponentteja ja yksilöllisiä ortoosiratkaisuja polven, nilkan/jalkaterän, kyynärpään sekä ranteen/käden nivelien asentohoitoon. Aikuisten kokoja on saatavilla muutama malli yksilöllisesti sovitettavia valmistukia.

Ultraflexilla saadaan aikaan dynaaminen, voimakkuudeltaan säädettävissä oleva venytys hoidettavaan niveleen. Dynaamisuus tarkoittaa, että niveltä voidaan liikuttaa, mutta lihasten rentoutuessa nivelessä oleva jousi alkaa jälleen venyttää niveltä. Jousi on uniikki siinä mielessä, että sen jäykkyys on sama nivelen kulmasta riippumatta. Toisin sanoen vaikka lähestytään nivelen liikelaajuuden loppua esimerkiksi polvea koukistettaessa, jousikuormitus ei lisäänny.

Ultraflexin hoidollinen vaikutus perustuu kuormitukseltaan alhaiseen, pitkäkestoiseen venytykseen, joka tutkimusten mukaan pidentää kudoksia paremmin kuin lyhytkestoinen, voimakkuudeltaan kova venytys. Kaikilla venytyksen avulla pidennetyillä kudoksilla on myös tapana alkaa lyhentymään, kun niveleen kohdistuva venytys lakkaa. Tämä osaltaan puolustaa pitkäkestoisen venytyksen käyttöä.

Lisätietoja saa internetistä osoitteesta http://www.ultraflex-europe.com tai osoitteesta:

Orthonova Oy PL 107
Tähkätie 4
00390 Helsinki

puh: 09-29 664 50
www.orthonova.fi